Un pilot militar in retragere si un controlor aerian si-au pierdut viata sambata, dupa ce avionul in care se aflau, un model Yak-52 cumparat in 2001 din Romania, s-a prabusit in South Portland, Statele Unite, relateaza ziarul local Portland Press Herald, in editia electronica de luni.

Cele doua victime sunt Mark Haskell, in varsta de 42 de ani, controlor aerian la Aerodromul International din Portland, si Thomas Casagrande, in varsta de 66 de ani, pilot militar de test, aflat in retragere, care locuia in Portland, relateaza MEDIAFAX.

Avionul s-a prabusit pe bulevardul Western Avenue din South Portland sambata dupa-amiaza, la scurt timp dupa decolare. Accidentul nu a provocat ranirea nici unei persoane la sol, insa a blocat circulatia pe bulevard pentru mai multe ore.

Haskell si sotia sa cumparasera avionul Yak-52 in 2001 de la fortele aeriene romanesti si l-au denumit Lizzy-Lou, dupa numele fiicei lor, care s-a nascut in ziua semnarii contractului, potrivit unui site dedicat avionului (maineyak.net). Conform sursei citate, avionul a fost folosit de armata romana pentru antrenamente si zboruri acrobatice, fiind retrimis producatorului Aerostar inainte de a fi livrat cumparatorului din Statele Unite.

Asamblarea finala a aparatului a avut loc in Statele Unite.

Potrivit unui prieten al uneia din victime, cei doi efectuau un zbor de verificare, obligatoriu din doi in doi ani pentru innoirea autorizatiilor de pilotaj.
Administratia Federala a Aviatiei a declansat o ancheta, pentru a stabili cauzele accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.