Un ziarist grec a fost asasinat luni dimineata de catre persoane necunoscute, in fata domiciliului sau din cartierul Ilioupolis, sud-estul Atentei, relateaza Le Figaro.

Cel putin trei persoane au tras de mai multe ori, in jurul orei locale 5.20, asupra jurnalistului Socratis Guiolias, in varsta de 35 de ani, dupa care au reusit sa fuga cu o masina, potrivit NewsIn.

Ziaristul a murit pe loc

Potrivit primelor informatii din ancheta, indivizii i-au cerut ziaristului sa iasa din casa sub pretextul ca i s-a furat masina. Atacatorii au tras ulterior cu sange rece asupra acestuia cu o arma automata. La locul crimei s-au gasit nu mai putin de 20 de cartuse.

Anchetatorii iau in calcul toate pistele, de natura criminala sau care tin de extremism.

Un grup extremist aparut in 2009, "Sectele Revolutionare", care a revendicat mitralierea unui post de politie, atac in timpul caruia un politist a fost ucis in iunie 2009, dar si mitralierea fatadei unui canal privat de televiziune, in februarie 2009, a amenintat cu moartea toti jurnalistii
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.