Belarusul nu va ceda niciodata in fata amenintarilor Rusiei de a opri livrarile de petrol si gaz prin conductele Belarusului, a declarat presedintele Aleksandr Lukasenko, relateaza RIA Novosti.

"Daca vrem sa fim suverani, nu trebuie sa ne inclinam si sa ingenunchem. Daca facem asta, nu ne vom mai ridica niciodata. Nu-mi permit sa ingenunchez in fata lor si sa-mi inclin capul in fata zidului Kremlinului", a spus el, transmite NewsIn.

Lukasenko a declarat ca abordarile sale difera de cele ale conducerii ruse. "Ei sunt putrezi de bogati si pentru ei sunt un outsider", a spus liderul belarus.

Vorbind despre recent formata Uniune vamala, intre Rusia, Kazahstan si Belarus, Lukasenko a declarat ca, pana acum, nu vede nicioun beneficiu pentru tara sa. Uniunea se va prabusi la un moment dat, pentru ca "Rusia nu are cu adevarat nevoie de ea", a subliniat el.

Lukasenko a sugerat ca Moscova a initiat Uniunea vamala doar pentru a-si irita opozantii. "Rusia isi modeleaza politicile pentru a-si intimida partenerii", a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.