Opt localnici din Nazaret au fost arestati luna trecuta fiind suspectati ca, printre altele, se gandeau sa il asasineze pe Papa Benedict al XVI-lea in cursul vizitei pe care acesta a intreprins-o in Israel anul trecut.

Cei opt, dintre care unul este minor, au fost arestati de agenti Shin Bet.

Barbatii erau interesati de jihad. "Ei au vizitat site-uri islamiste radicale care se ocupau de jihad si armament si au discutat despre jihad si modalitatile de a lupta", potrivit autoritatilor, relateaza NewsIn.

Unii dintre acuzati au discutat despre obtinerea unor arme si omorarea unor cetateni israelieni, iar patru planuiau uciderea unor soldati israelieni. Doi dintre ei au discutat si despre posibila vizare a Papei in cursul vizitei acestuia in Nazaret anul trecut.

Doi dintre acuzati se gandeau sa se duca in Cecenia si sa se alature luptei impotriva Rusiei, iar trei cautau tine anti-islam, pentru a actiona impotriva lor.

Celula terorista are legatura cu o celula anihilata luna trecuta, inspirata de Osama ben Laden. Respectiva celula este acuzata ca a ucis un sofer de taxi si ca planuia sa ucida pelerini crestini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.