Biserica Catolica aproba joi noi reguli pentru prevenirea abuzurilor comise de preoti asupra copiilor, a declarat o sursa de la Vatican.

Regulile constau mai mult in a inaspri practicile existente, a spus sursa, relateaza CNN, potrivit NewsIn.

Vaticanul va adauga posesia de pornografie infantila pe lista infractiunilor serioase, va declara abuzarea persoanelor retardate mintal ca fiind la fel de grava ca abuzarea copiilor si va mari termenul de punere sub acuzare de catre Vatican in cazurile de presupuse abuzuri.

De asemenea, Vaticanul vrea ca hirotonisirea femeilor sa fie sanctionata mai aspru. Unii critici ai Bisericii Catolice au spus ca, daca ar fi existat femei in ierarhie, poate ca multe dintre abuzuri ar fi fost prevenite.

Noile reguli se refera numai la modul in care Biserica trebuie sa se ocupe de acuzatii ce vizeaza clerul si nu schimba actuala politica a Vaticanului de raportare a cazurilor suspecte catre autoritatile civile.


Mii de oameni din SUA, Irlanda, Olanda, Austria si Germania au raportat ca au fost abuzate de membri ai clerului, pe cand erau copii. Criza a zguduit mai ales Biserica Catolica din Irlanda, unde anchetatorii au descoperit ca abuzurile se intindeau pe zeci de ani. In Belgia, politia a perchezitionat sediul Bisericii Catolice si l-a chestionat timp de zece ore pe fostul sef al Bisericii.

Luna trecuta, Biserica a promis ca va face tot ce-i sta in putere pentru a se asigura ca nu vor mai exista abuzuri asupra copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.