Increderea populatiei in presedintele Barack Obama a atins cel mai scazut nivel, potrivit unui sondaj Washington Post-ABC News.

  • Peste 50% dintre americani dezaproba modul in care Obama se ocupa de economie

Cu patru luni inaintea alegerilor de la jumatatea mandatului, aproape sase alegatori din zece spun ca nu au incredere in faptul ca presedintele ia deciziile corecte pentru tara, in timp ce o majoritate clara dezaproba modul in care acesta se ocupa de economie. Doar 43% dintre americani aproba modul in care Obama se ocupa de economie.

Temerile legate de economie continua sa domine campaniile pentru Congres. Aproape toti americanii considera ca situatia este negativa. Doar un sfert dintre acestia cred ca economia este in curs de imbunatatire, potrivit NewsIn.

Respectul fata de Obama este insa in continuare mai mare, comparativ cu respectul pentru membrii Congresului, dar distanta se micsoreaza. Sapte din zece persoane spun ca nu au incredere in democrati, iar o proportie similara declara faptul ca nu au incredere in republicani.

Alti 36% nu au deloc incredere sau au doar putina incredere in presedinte, democratii din Congres si republicanii din Congres. In randul independentilor, dezamagirea este si mai mare: aproximativ doua treimi dintre toti alegatorii nu sunt multumiti de activitatea guvernului.

Astfel, doar 26% dintre alegatorii inregistrati au spus ca isi vor sustine reprezentantul in Camera in toamna, in timp ce 62% spun ca vor cauta pe cineva nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.