Ambasadorul Romaniei in Chile, Valentin Florea, a fost implicat luni dimineata intr-un accident rutier in capitala Santiago, iar MAE roman a confirmat incidentul si a precizat ca este in curs de desfasurare o ancheta a organelor de politie.

"MAE confirma informatia potrivit careia domnul Valentin Florea, ambasadorul Romaniei la Santiago de Chile, aflat la volanul autoturismului misiunii, a fost implicat intr-un incident rutier", se arata in raspunsul la solicitarea NewsIn.

"Este in curs de derulare o ancheta a organelor de politie, care urmeaza sa stabileasca dinamica producerii accidentului. Rezultatele anchetei vor fi comunicate de indata ce vor fi aduse la cunostinta centralei MAE", adauga Ministerul de Externe.

"Atat seful de misiune, cat si soferul celuilalt autoturism implicat in accident au primit ingrijiri medicale si sunt in afara oricarui pericol", mentioneaza MAE.

Anterior, presa locala a relatat ca ambasadorul Romaniei in Chile, Valentin Florea, a fost implicat intr-un accident rutier in capitala Santiago, care s-a soldat cu ranirea grava a unui sofer in varsta de 28 de ani.

Primele informatii ale politiei au aratat ca diplomatul, aflat la volanul unei masini Audi A6, s-a incadrat gresit pe bulevardul Kennedy, iar in zona El Pangue s-a ciocnit cu un automobil marca Toyota Yaris.

In urma incidentului, diplomatul Valentin Florea nu a fost ranit, dar soferul masinii avariate a fost transportat la Clinica Las Condes, viata sa fiind in afara oricarui pericol.

Autoritatile locale au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului. Politia investigheaza si o eventuala depasire a limitei de viteza.

Ambele masini au fost distruse in urma accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.