Parlamentul de la Chisinau a "ingropat" planul de solutionare a problemei transnistrene, propus de presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, a declarat Igor Smirnov (foto), liderul autoproclamatei Republici Transnistrene, citat de site-ul "Forum".

El a facut aluzie la legea privind "Prevederile de baza ale statutului juridic special al Transnistriei", adoptata de forul legislativ al Republicii Moldova. Publicatia citata aminteste ca, in opinia lui Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova, pentru Chisinau, importanta este reactia comunitatii internationale si a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului fata de statutul Transnistriei, si nu reactia conducerii de la Tiraspol. Legea, adoptata la propunerea lui Voronin, stipuleaza acordarea statutului de "formatiune autonomo-teritoriala speciala", ca "parte integranta a Republicii Moldova".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.