Cuba a inceput sa elibereze un grup de detinuti politici, in cadrul unui acord amplu de eliberare, au anuntat rudele acestora.

Primii trei detinuti eliberati au fost dusi in locuri secrete si vor figura printre cei 17 care vor fi preluati de Spania.

Aceasta eliberare neobisnuita, poate cea mai mare efectuata de Cuba in ultimii zece ani, a fost anuntata miercuri. Conform acordului, vor fi eliberate 52 de persoane, informeaza NewsIn.

Un disident si-a sunat familia pentru a o anunta ca este transferat de la inchisoarea Las Tunas la Havana. Sotiile altor doi disidenti au fost anuntate ca sotii lor au fost eliberati.

Biserica Catolica din Cuba, care a ajutat in negocierea eliberarilor, a spus ca cel putin 17 fosti detinuti vor fi dusi in Spania. Toti cei 52 de detinusi au facut parte dintre cei 75 condamnati in 2003 la pedepse cuprinse intre sase si 28 de ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.