Pentagonul a inceput sa faca sondaje in randul trupelor, pentru a afla care este atitudinea militarilor fata de camarazii homosexuali.

Chestionarea a circa 400.000 de membri ai fortelor militare vine in conditiile in care SUA se gandesc sa puna capat interdictiei pentru homosexuali de a servi deschis in armata, relateaza NewsIn.

Militarii sunt intrebati daca prezenta homosexualilor le-a afectat moralul sau performantele operationale sau daca au facut dus cu camarazi gay. De asemenea, sunt intrebati daca ar participa la diverse evenimente de socializare in cazul in care ar fi invitati si partenerii camarazilor gay.

Sondajul confidential face parte din efortul Pentagonului de a stabili efectul asupra armatei a eventualei anulari a politicii "Nu intreba, nu spune". Aceasta prevede ca o persoana gay poate servi in armata, cu conditia sa nu-si faca publica orientarea sexuala.

Barack Obama si amiralul Mike Mullen au cerut sa se puna capat acestei politici. Din 1994, mai mult de 13.500 de membri ai armatei au fost lasati la vatra din cauza acestei politici.

Marea Britanie, Israel, Canada, Australia, Franta si alte 20 de natiuni le permit homosexualilor sa serveasca in armata chiar daca isi exprima orientarea sexuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.