Mai multe tari, printre care Romania, si-au exprimat nemultumirea fata de blocarea sediului ONU din Colombo saptamana aceasta.

Declaratia emisa de sefii misiunilor Germaniei, Marii Britanii, SUA, Frantei, Italiei, Elvetiei, Olandei, Romaniei, Norvegiei si UE critica blocada impusa asupra sediului ONU din Colombo si rolul avut de un ministru in aceasta miscare, relateaza NewsIn.

Protestele pasnice sunt parte a oricarei democratii, dar blocarea accesului la ONU - din care Sri Lanka face parte - precum si intimidarea personalului ONU constituie o incalcare a normelor internationale si lezeaza reputatia statului Sri Lanka, spune declaratia.

"Cerem guvernului din Sri Lanka sa ia masurile necesare pentru a asigura securitatea personalului ONU si a zonei", potrivit textului.

O manifeastatie a avut loc marti in fata sediului ONU din capitala Colombo, protest ce a avut loc la apelul unui ministru.

Angajatii ONU au fost blocati in cladire. Protestatarii il invinuiesc pe secretarul general al ONU pentru numirea unor experti care sa analizeze incalcarea drepturilor omului comisa in timpul conflictului dintrearmata acestui stat si rebelii tamili.

Potrivit analistilor, se pare ca opozitia vehementa a acestei tari fata de comisia de experti l-a determinat si mai mult pe secretarul general al ONU sa mearga mai departe cu aceasta chestiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.