Fosta politiciana columbiana Ingrid Betancourt, care a fost timp de sase ani ostatica a FARC, cele despagubiri guvernului de la Bogota.

Betancourt si familia ei vor 6,8 milioane de dolari despagubiri pentru traumele suferute si pierderea de venituri pe durata captitivitatii, scrie NewsIn.

Oficialii columbieni s-au declarat surprinsi si au notat ca militarii si-au riscat viata cand au salvat-o, in 2008. Ei spun ca Betancourt a ignorat toate sfaturile atunci cand s-a dus in zona in care a fost rapita.

In iulie 2008, FARC a predat-o pe Betancourt, impreuna cu alti 14 ostatici, unor soldati care s-au dat drept activisti umanitari. Nu s-au tras focuri de arma in cursul operatiunii.

"Ministerul Apararii este surprins si suparat de aceasta cerere. Membrii fortelor militare si-au riscat viata pentru a elibera ostaticii, intr-o operatiune pe care chiar Betancourt a numit-o 'perfecta' ", spun oficialii.

Rapirile sunt frecvente in Columbia. Pana in 2001, se estima ca circa 3.000 de persoane sunt rapite anual de grupuri armate si traficanti de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.