CNN a demis un editor specializat pe Orientul Mijlociu dupa ce a scris pe Twitter ca il "respecta" pe fostul cleric libanez Mohammed Hussein Fadlallah, care ar fi inspirat miscarea Hezbollah.

Un oficial din CNN a declarat ca Octavia Nasr paraseste postul american de televiziune deoarece credibilitatea sa a fost compromisa, relateaza NewsIn.

Nasr a calificat mesajul sau de pe Twitter privindu-l pe Ayatollahul Mohammed Hussein Fadlallah, care a murit duminica, drept o "eroare de judecata". Ea a precizat ca s-a referit la punctele sale de vedere "avansate" despre drepturile femeilor.

  • Ayatollahul Fadlallah, principalul cleric musulman siit din Liban, a murit la varsta de 74 de ani. El era descris in general drept liderul spiritual al miscarii militante Hezbollah, formata in 1982. Totusi, atat el, cat si gruparea au negat acest zvon.

Nasr era editorul senior pentru Orientul Mijlociu al CNN si lucra la postul de televiziune de doua decenii.

Dupa ce a aflat de moartea ayatollahului, a scris pe site-ul de microblogguri Twitter: "Imi pare sa aud de moartea lui Sayyed Mohammad Hussein Fadlallah... Unul dintre gigantii Hezbollah pe care ii respect mult".

Marti, ea a adaugat: "Reactia la mesajul meu a fost imediata, coplesitoare si ofera o lectie buna privind de ce 140 de caractere nu ar trebui folosite pentru a comenta subiecte controversate sau sensibile, in special cele legate de Orientul Mijlociu".

Primul mesaj pare sa fi fost sters.

Statele Unite si Israelul considera Hezbollah o grupare terorista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.