18.000 de persoane au fost evacuate din Mexic, din cauza uraganului Alex, soldat pana acum cu 15 morti.
Autoritatile dintr-un oras din nordul Mexicului au evacuat aproape 18.000 de persoane, pe fondul temerilor ca un baraj situat in apropiere va ceda, in urma ploilor care au insotit uraganul Alex, soldat cu 15 morti si 40.000 de persoane de sinistrati, relateaza RTT News.

Potrivit NewsIn, persoanele evacuatele din Ciudad Anahuac au fost dusi in adaposturi in orasele din apropiere. In plus, autoritatile evacueaza 2.000 de persoane din aproapiere de raul Escondido, al carui nivel este crescut, a anuntat primarul Jose Manuel Maldonado. Barajul Venustiano Carranza, situat la circa 70 de kilometri de Ciudad Anahuac, a crescut pana la nivelul de pericol in urma zilelor de ploi de dupa trecerea uraganului Alex. Potrivit primarului din Ciudad Anahuac, 12 ecluze au fost deschise de autoritati, insa celelalte 17 nu au putut fi deschise, din cauza penelor de curent. El a precizat ca barajul elibereaza 600 de metri cubi de apa pe secunda in Salado Rive, un afluent al Rio Grande.

Autoritatile au dat asigurari ca au grija in legatura cu deversarea apei din baraje in rauri umflate deja. In unele zone, Rio Grande ar avea sase metri peste normal. Sally Spener, ofiter pentru afaceri publice la Comisia SUA-Mexic pentru granite si apa, a anuntat ca a incercat sa limiteze eliberarile luni, pentru a nu "exacerba inundatiile". [Furtuna tropicala afecteaza pata de petrol din Golful Mexic]

Cei 15 morti cu care s-a soldat uraganul Alex au fost inregistrati in statul Nuevo Leon, in special in capitala Monterrey si in imprejurimi, a declarat ministrul de interne regional, Javier Trevino. In plus, primarul uneia dintre localitatile cele mai grav afectate de inundatii, Piedras Negras, a murit impreuna cu alte cinci pasageri si doi piloti intr-un accident de avion, cand inspecta zonele sinistrate. [Alex, primul uragan al sezonului din Atlantic]

Citeste si:
Ilinca Vandici, vacanță de coșmar în Mexic: „Îl roagă în fiecare zi...
Ilinca Vandici, vacanță de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.