"Frumusetea de aici face ca totul sa merite", scrie pentru CNN Natalie Montanaro, voluntar american trimis in Romania.

Natalie Montanaro, in varsta de 52 de ani, cercetator la Colegiul din Charleston, Carolina de Sud, s-a mutat in Romania in mai 2009, cu ocazia programului de voluntariat al Guvernului american U.S. Peace Corps, relateaza CNN.

In prezent, aceasta locuieste in Brusturoasa, o comuna bacauana cu aproximativ 3.000 de locuitori. Aici, Montanaro preda limba engleza, lectii de informatica, dar si un curs de gatit, pentru copiii din cele trei scoli ale comunei. "Copiii de aici sunt minunat de expresivi, inteligenti si spirituali", spune aceasta despre elevii romani.

Pe timpul sederii in Romania, Natalie Montanaro scrie reportaje pentru sectiunea iReport CNN, povestind despre viata in "mica comunitate rurala, o aventura ce i-a schimbat viata".

"Este o lume foarte veche, mult diferita de Charlestoon, o lume ce abunda in traditie si religie. Frumusetea pe care am vazut-o de-a lungul zilelor ca voluntar aici face ca totul sa merite", transmite Montanaro pentru jurnalistii CNN.

  • Romania, o adevarata binecuvantare

Iar pentru ca in sat nu exista vreun supermarket, Montanaro a transformat curtea in care este gazduita intr-o adevarata gradina de legume: "Am plantat spanac, salata, anghinare, ardei, praz si busuioc, pentru a numi doar cateva. Le voi folosi in combinatie cu cartofi, rosii, morcovi, si ceapa, pentru a le gati celor de aici". Voluntara a fost uimita si de prezenta animalelor in viata satenilor. "Exista foarte multe animale aici, cocosi, vaci, cai si gaini. Trebuie sa te feresti cand treci strada, mai ales de vaci!", povesteste americanca.

In incheiere, Natalie se declara incantata de aventura traita in Romania: "Pentru mine, experienta din Romania a fost o binecuvantare. Mi-am indeplinit multe visuri, am trait alaturi de oameni minunati, de la care am invatat ce inseamna traditia, am facut schimb de experiente culturale cu oameni care acum imi sunt prieteni".

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

Natalie Montanaro va ramane in Romania pana in toamna anului 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.