Circa 5.000 de sustinatori ai lui Dalai Lama sunt asteptati marti la templul McLeod Ganj, din Himalaya, pentru a sarbatori aniversarea liderului spiritual al tibetanilor
Potrivit Daily Telegraph, Dalai Lama, laureat al premiului pentru pace, locuieste la McLeod Ganj de cand a fugit din Tibet, in 1959, dupa o revolta impotriva regimului chinez. El implineste 75 de ani, dar nu da semne de oboseala si pare sanatos, scrie NewsIn.

Liderul spiritual tibetan va renunta la traditie si isi va saluta personal sustinatorii. "Totul este pregatit", a spus Tashi Norbu, insarcinat cu organizarea festivitatilor. "De aceasta data, la 75 de ani, vrea sa participe si el", a adaugat oficialul guvernului tibetan in exil.

Si in restul lumii, comunitatile tibetane din America de Nord, Europa si Australia vor sarbatori prin evenimente culturale aniversarea lui Dalai Lama. La o varsta la care majoritatea vor sa se odihneasca, Dalai Lama are in continuare un program aglomerat si calatoreste in tarile dispuse sa sfideze presiunea chineza si sa ii ofere viza. Beijingul il acuza pe liderul spirital al tibetanilor ca vrea independenta Tibetului, unde in martie 2008 au avut loc o serie de revolte sangeroase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.