Columbienii au celebrat ziua de nastere a presedintelui Alvaro Uribe, aflat la final de mandat, cu marsuri de multumire pentru ca a salvat natiunea.

Agitand steaguri ale Columbiei si sufland in vuvuzela, circa 300 de oameni din Bogota au strigat "Alvarito, te iubim si nu te vom uita niciodata!". Marsuri similare au avut loc in zeci de orase.

Multi dintre sustinatori ii spun "Sfantul Alvaro" si el a devenit o figura de parinte pentru milioane de columbieni, relateaza NewsIn.

"Toti au diverse lucruri pentru care trebuie sa ii multumeasca presedintelui Uribe. Dar cred ca suntem cu totii de acord ca el a adus tarii renasterea economica si i-a imbunatatit imaginea in lume",
a spus un sustinator.

Uribe va preda puterea la 7 august fostului ministru al apararii si presedinte ales, Juan Manuel Santos. In cei opt ani de putere, Uribe a fost creditat pentru ca a salvat tara de la dezintegrare. Nivelul infractionalitatii a scazut semnificativ, prezenta politiei a crescut in fiecare municipalitate, gherila FARC a fost nevoita sa se izoleze in jungla.

"Guvernul lui Uribe va fi tinut minte ca o perioada in care Columbia a preluat controlul asupra teritoriului ei, pentru prima data in istoria moderna a tarii", a spus directoarea unei fundatii pentru America Latina. Nici chiar scandalurile care au aparut nu i-au afectat popularitatea, ce este de peste 60% dupa opt ani de guvernare.

Intr-un mesaj adresat sustinatorilor, Uribe a recunoscut ca a facut si greseli. "Stim ca mai sunt multe de facut. Stim ca, avand in vedere conditia noastra de simpli muritori, am facut si greseli", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.