Un fost sef al Interpol si al politiei sud-africane a fost gasit vinovat de coruptie si pentru ca a acceptat mita in bani si haine de la un traficant de droguri.

Jackie Selebi, care a devenit celebru ca activist antiapartheid, a acceptat mita in valoare de 98.000 de lire sterline, pentru a ignora o serie de infractiuni si chiar pentru a furniza informatii confidentiale, scrie NewsIn.

Cunoscut pentru pasiunea sa pentru haine scumpe, el a acceptat si cadouri precum pantofi de la Harrods, haine Louis Vuitton, si Hugo Boss si posete Gucci pentru sotia si pentru amanta sa.

Sentinta sa a fost data dupa un proces care a durat noua luni si care a scos la lumina problemele din interiorul partidului de la guvernare si a provocat furie intr-o tara unde serviciile publice sunt subminate de coruptie.

Selebi a negat acuzatiile, spunand ca este vorba de o conspiratie politica, dar traficantul de droguri Glenn Agliotti a dovedit ca fostul sef al Interpol i-a transmis informatii secrete, inclusiv ca autoritatile britanice il anchetau.

Selebi va fi condamnat in 14 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.