Secretarul american al apararii, Robert Gates, a impus reguli mai stricte privind modul in care inalti oficiali militari interactioneaza cu presa, dupa ce generalul Stanley McChrystal a fost eliberat de comanda in Afganistan, in urma declaratiilor controversate facute pentru revista Rolling Stones.

Gates a afirmat intr-un memorandum de trei pagini dat publicitatii vineri ca ofiterii si liderii civili din Departamentul Apararii trebuie sa se consulte cu asistenul secretarului apararii insarcinat cu afaceri publice privind interviuri "cu posibile implicatii nationale sau internationale", relateaza New York Times, dupa ce a primit o copie a documentului, de la un oficial, potrivit NewsIn.

Procesul stabilirii de noi reguli de baza pentru presa a inceput inainte ca McChrystal sa fie chemat la Washington, saptamana trecuta, si indepartat din functie, pentru o serie de declaratii facute de el si de echipa sa pentru revista Rolling Stones, in care critica Casa Alba, pe vicepresedintele Joe Biden si pe trimisul special al SUA in Afganistan si Pakistan, Richard Holbrooke.

Dar oficiali din Departamentul Apararii au declarat pentru New York Times ca aceasta controversa l-a impulsionat pe Gates sa impuna reguli de baza mai clare privind media, insistand in acelasi timp de cat mai multa transparenta posibil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.