O persoane a fost ucisa si alte 11 ranite, vineri, la Kosovska Mitrovita, in nordul Kosovo, dupa ce o bomba a explodat in timpul unui protest, incident condamnat imediat de Serbia, care a cerut o reactie ferma din partea comunitatii internationale.

Politia din Kosovo si Misiunea Uniunii Europene (EULEX) investigheaza incidentul, care a avut loc in cursul diminetii, in conditiile in care aproape 1.000 de sarbi protestau la Kosovska Mitrovita fata de intentia guvernului de la Pristina de a deschide un birou in localitate pentru a emite documente personale, relateaza NewsIn.

Potrivit cotidianului Zeri, acesta urma sa fie "primul pas catre integrarea regiunii".

Presedintele sarb Boris Tadici a cerut comunitatii internationale sa "reactioneze imediat, sa protejeze ordinea publica si sa stopeze provocarile si amenintarile la adresa pacii", relateaza DPA.


Kosovska Mitrovita este un oras impartit intr-o zona cu populatie majoritar sarba, in nord, si una predominant albaneza, in sud.

Kosovo si-a declarat unilateral independenta la 17 februarie 2008, insa Belgradul si minoritatea sarba din nordul teritoriului nu recunosc autoritatile de la Pristina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.