Rusia va dezvolta in continuare armament avansat, care va ajuta la cresterea economica a tarii, a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev.

"Tara noastra va investi in arme avansate - acest lucru este inevitabil", a spus presedintele in cursul unei reuniuni cu ministri de cabinet consacrata bugetului.

Majoritatea marilor economii cheltuie bani pe dezvoltarea de arme noi, iar Rusia nu va ramane in urma, a subliniat Medvedev. In plus, economia va avea de castigat, pentru ca Rusia este un exportator major de arme, relateaza NewsIn.

Insa presedintele a cerut Guvernului sa analizeze realitatile financiare ale Rusiei atunci cand aloca bani pentru dezvoltarea de arme noi.

Ministrul adjunct al apararii, Vladimir Popovkin, a declarat in februarie ca armata rusa are un numar mare de echipamente invechite. Printre acestea se numara 20.000 de tancuri, a adaugat el.

Oficialul si-a luat angajamentul ca armata sa foloseasca in special arme construite in Rusia si sa cumpere echipamente din strainatate numai in domeniile in care industria rusa are lispuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.