162 de persoane s-au imbolnavit in Louisiana in urma expunerii la pata de petrol, a anuntat Departamentul Sanatatii din statul federal

Dintre acestea, 128 au implicat muncitori pe platforme petroliere sau persoane implicate in eforturile de curatare. Mai multi dintre ei au fost expusi la vapori de dispersanti imprastiati in Golful Mexic, relateaza NewsIn.

Printre cele mai comune simptome se numara iritatii ale gatului, senzatie de sufocare, tuse, iritatii ale ochilor, greata si dureri de cap, potrivit unui raport dat publicitatii luni, care reuneste date stranse de la medici, clinici, spitale si centre de ingrijire.

  • Dintre cei 128 de muncitori care s-au imbolnavit, 120 sunt barbati, iar opt sunt femei. Restul sunt noua barbati si 25 de femei.

Majoritatea celor care prezinta simptome au intre 18 si 64 de ani.

Secretarul pentru sanatate din Louisiana, Alan Levine, a cerut luni British Petroleum sa plateasca 10 milioane de dolari, pentru a le oferi asistenta prihologica timp de sase luni persoanelor afectate de pata de petrol.

"Exista manie, anxietate si nesiguranta in randul familiilor si comunitatilor afectate de scurgerea de titei, care se pot manifesta sub forma unei adictii sau mai multor forme de crize psihice, daca nu sunt confruntate", a afirmat el intr-o scrisoare adresata directorului de operatiuni al BP, Doug Suttles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.