Informatia, inca neconfirmata de Ministerul Roman de Externe, a fost emisa de presa locala.

O romanca figureaza printre victimele accidentului feroviar produs in Spania, soldat cu 12 morti, a informat presa locala. Femeia in jur de 30 de ani nu are rude in Spania. Autoritatile au apelat astfel la Interpol pentru a obtine mostre de ADN de la rudele din Romania.

Consulatul Romaniei la Barcelona se afla in contact permanent cu autoritatile spaniole, pentru a verifica daca una dintre victime este de nationalitate romana, informeaza MAE. Pana la aceasta ora, cercetarile sunt in desfasurare si nu exista o confirmare oficiala a identitatii victimei, potrivit NewsIn.

Restul victimelor sunt originare din America Latina - Ecuador, Columbia, Bolivia. Trenul in care s-au aflat victimele era "foarte plin". "Multi oameni au coborat in acelasi timp, iar majoritatea a decis sa treaca peste sine in partea cealalta a garii", a declarat un martor pentru presa spaniola. Trenul care i-a lovit se deplasa cu viteza, deoarece nu trebuia sa opreasca in statie.

Potrivit unui post de radio, majoritatea victimelor erau tineri care venisera in Castelldefels Playa pentru a sarbatori inceputul verii. 24 iunie este o sarbatoare legala in multe zone ale Spaniei, cand, de obicei, au loc petreceri in jurul focurilor de tabara.

Accidentul este cel mai grav de acest tip produs in Spania din 2003, cand 19 persoane si-au pierdut viata in urma coliziunii a doua trenuri, in apropiere de orasul Chinchilla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.