Cel putin 150 de persoane au fost arestate in timpul unor proteste organizate sambata, in Toronto, cu ocazia summitului G20.

"Sunt profund dezamagit de actele comise", a declarat seful politiei din Toronto. "Au fost sparte geamuri si incendiate masini ale politiei, este regretabil ca asemenea vandalism nu a putut fi impiedicat. Doresc sa asigur ca persoanele responsabile vor plati", a subliniat acesta, relateaza NewsIn.

Totodata, patru masini ale politiei au fost incendiate, in timp ce mai multe magazine si banci au fost variate. Politisti au fost atacati de "mai multe grupuri de vandali "cu petre si sticle, dar niciunul nu a suferit rani grave. In urma incidentelor, cel putin 150 de persoane au fost arestate, la proteste participand aproximativ 10.000.

Fortele de ordine au lansat gaze lacrimogene -pentru prima data in acest oras - dupa ce oamenii au fost avertizati. Un oficial a negat faptul ca s-ar fi folosit si gloante de cauciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.