Un tribunal pakistanez a condamnat joi cinci americani la cate 10 ani de detentie, pentru terorism, au anuntat autoritatile citate de DPA.

Toti cei cinci, cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani, au fost arestati in decembrie la Sargodha, un orasel din provincia Punjab, la cateva zile dupa ce ajunsesera din Statele Unite, transmite NewsIn.

"Instanta i-a gasit vinovati de complot in vederea comiterii de atacuri teroriste, iar fiecare dintre ei a fost condamnat la cate 10 ani
" de inchisoare, a anuntat procurorul Nadeem Akram Cheema.

Potrivit lui, americanii au fost condamnati si pentru tradare, cap de acuzare pentru care au fost condamnati la cate cinci ani de detentie si la plata unei amenzi de 800 de dolari. Nu este clar inca daca cele doua sentinte vor fi servite concomitent sau separat.

Doi dintre cei cei sunt de origine pakistaneza, iar ceilalti provin din Egipt, Yemen, respectiv Eritreea. Familiile lor ii declarasera disparuti in noiembrie.

Autoritatile pakistaneze considera ca americanii intentionau sa calatoreasca in regiunea tribala de la granita dintre Pakistan si Afganistan pentru a se antrena in tabere talibane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.