Autoritatile din Portland au anchetat la sfarsitul anului 2006 si inceputul lui 2007 un caz potrivit caruia vicepresedinte Al Gore a agresat sexual o maseuza, in timpul unei vizite in acest oras. Dosarul a fost abandonat insa din lipsa de dovezi.

Femeia care a reclamat atacul a refuzat, prin intermediul avocatului sau, sa fie interogata de politie si nu a vrut ca fortele de ordine sa continue cu acest dosar, a anuntat procurorul general din comitatul Multnomah, potrivit NewsIn.

Avocatul femeii a transmis acuzatia sectiei de politie din Portland in decembrie 2006, la circa doua luni dupa ce Gore a vizitat Portland, unde a sustinut un discurs despre clima si a participat la o strangere de fonduri pentru guvernatorul democrat de Oregon.

Avocatii lui Gore au negat acuzatiile, numindu-le complet false.

Politia din Portland a anuntat ca maseuza s-ar fi intalnit cu ofiteri in ianuarie 2009 si ar fi reiterat acuzatia, spunand ca "a fost supusa in mod repetat la atingeri sexuale nedorite". Ea a precizat ca a pastrat hainele pe care le purta in momentul incidentului si le-a oferit detectivilor, care au refuzat, insa, sa le ia.

Politia a explicat ca a conchis, dupa interogatoriul din ianuarie 2009, ca nu exista suficiente dovezi pentru a lansa o ancheta penala.

La inceputul lunii, Al Gore si sotia sa, Tipper, au anuntat ca se separa dupa 40 de ani de mariaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.