Mii de turisti sunt blocati in principalul port din Grecia, Piraeus, din cauza unei greve a docherilor.

Desi miscarea de protest a fost initiata de comunisti, acestia sunt sustinuti de sidicate, relateaza Sofia News Agency, potrivit NewsIn.

Greva a fost convocata pentru a protesta fata de masurile de austeritate ale Guvernului, care reprezinta o conditie pentru ca Grecia sa primeasca un pachet de salvare din partea UE si FMI.

Marti, Grecia a anuntat ca va acoperi costurile suplimentare pentru eventualii turisti ramasi blocati in tara din cauza grevelor sau dezastrelor naturale. "Garantam sa platim cazarea si mancarea in plus pentru orice turist blocat in Gecia, chiar daca este blocat aici din cauza unui vulcan din Islanda", a declarat ministrul culturii si turismului, Pavlos Gerulanos.

Potrivit acestuiai, turismul pare sa isi revina, dar este prea devreme pentru a face estimari precise. "Cifrele nu sunt chiar atat de sumbre pe cat pareau dupa primele rezervari", a spus el. "Unele destinatii au avut mult de suferit in urma crizei, dar altele merg mai bine ca inainte", a adaugat ministrul.

Turismul genereaza aproape 20% din venitul net al tarii, dar rezervarile au scazut cu circa 10%, potrivit expertilor din industrie.
Turismul din Grecia a suferit si in urma efectelor eruptiei vulcanului din Islanda, care a provocat un nor de cenusa ce a paralizat zile la rand traficul aerian.

Tot astazi, in Grecia se mai afla in greva si angajati din domeniul feroviar si din televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.