Politia kirghiza a lansat peste 90 de dosare penale pentru crimele comise in timpul conflictelor interetnice din regiunea Os, din sudul Kirgizstanului, a declarat sambata comandantul Baktibek Alimbekov, citat de RIA Novosti.

"Ministerul kirghiz de Interne a lansat 90 de dosare penale in legatura cu crimele si jafurile, au fost descoperite 195 de cadavre (in regiunile Os si Jalalabad - n.red.), dintre care 70 au fost identificate", a spus Alimbekov, precizand ca alte peste 20 de persoane sunt date disparute, relateaza NewsIn.

Ofiterii de politie au folosit 11 arme de foc si 85 de cartuse de munitie, a adaugat el.

Ciocnirile dintre etnicii kirghizi si uzbeci au izbucnit in 11 iunie, in orasul Os, si s-au raspandit in regiunea Jalalabad, provocand moartea a aproape 200 de persoane si ranirea altor 2.000, potrivit cifrelor oficiale. Liderii kirghizi amit, insa, ca bilantul real ar putea fi de zece ori mai mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.