Mai mult de 75.000 de etnici uzbeci s-au refugiat din Kirgizstan in Uzbekistan, care si-a deschis granita, in urma violentelor care s-au soldat pana acum cu 97 de morti, relateaza RIA Novosti.

"Majoritatea sunt femei si persoane in varsta. Printre ei sunt oameni raniti in lupte", a spus un oficial uzbec, potrivit NewsIn.

Revoltele din orasul Os s-au soldat cu cel putin 97 de morti si peste 1.000 de raniti. Starea de urgenta a fost decretata vineri in orasul Os si patru districte din zona.

Guvernul interimar din Kirghiztan a decis decretarea starii de urgenta in intreaga regiune Jalalabad, din sud, in urma revoltelor, precum si impunerea unor restrictii de circulatie, relateaza RIA Novosti.

"Din cauza ciocnirilor, guvernul a decretat starea de urgenta in intreaga regune Jalalabad si impunerea unei restrictii de circulatie, de la 18.00 la 06.00", potrivit unui decret al Biskek.

Starea de urgenta va fi in vigoare pana la 22 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.