Capitala britanica a gazduit sambata ceremoniile dedicate sarbatoririi zilei de nastere a reginei Elisabeta a II-a, care anul acesta a implinit 84 de ani, un eveniment fastuos care atrage mii de turisti,
Desi este nascuta pe 21 aprilie, regina isi aniverseaza ziua de nastere in a doua sambata a lunii iunie, pentru a se putea organiza ceremonii in aer liber.

Potrivit NewsIn, Ziua oficiala a Reginei Elisabeta a II-a este marcata in fiecare an de un eveniment care atrage mii de turisti, Trooping the Colour, in traducere literara "Marsul culorii". Ceremonia dateaza din secolul XVII cand culorile regimentelor erau folosite ca punct de reper in batalie.

Steagurile fiecarui regiment erau defilate zilnic prin fata soldatilor, astfel incat acestia sa stie carui regiment apartin dupa culoarea atribuita.
Aceasta desfasurare impresionanta de forte a inceput sa faca parte din festivitatile de sarbatorire a monarhului britanic in 1805.

Regina participa la ceremonie intr-o trasura aurita si insotita de toata familia regala. Peste 1000 de soldati si ofiteri si 200 de cai defileaza prin fata suveranei, in timp ce peste 400 de instrumentisti din 10 orchestre masaluiesc si canta intr-un unison perfect.

Tot cu aceasta ocazie, regina Elisabeta a II-a acorda mai multe titluri nobiliare ca semn de recunoastere a realizarilor profesionale ale unora dintre supusii ei si de apreciere a serviciului adusde catre acestia Regatului Unit.

Printre cei care vor fi decorati sambata de regina se numara actrita Catherine Zeta Jones si pilotul de Formula 1, David Coulthard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.