Avocatul romanului Romulus Mailat, condamnat in Italia la inchisoare pe viata pentru uciderea Giovanei Reggiani in seara zilei de 30 octombrie 2007, la periferia Romei, va face apel la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului pentru a contesta decizia justitiei italiene.

Curtea Suprema de Justitie din Italia a confirmat pedeapsa data de Tribunalul din Roma. In ciuda lipsurilor evidente ale anchetei care a dus la condamnarea lui Romulus Mailat, Curtea de Casatie a confirmat sentinta judecatorilor Tribunalului din Roma, o decizie definitiva si irevocabila, contestata insa de Pierro Piccinini, avocatul cetateanului roman, unul din putinii italieni care cred in nevinovatia acestuia, transmite corespondentul in Italia al Radio France International, potrivit RADOR, citat de NewsIn.

Avocatul considera ca intre recunoasterea lipsurilor anchetei si decizia de a confirma sentinta exista o evidenta contradictie, astfel ca singura cale de a mai indrepta lucrurile ramane apelul la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Pentru prezentarea apelului la instanta de la Strasbourg, avocatul lui Romulus Mailat are la dispozitie sase luni.

In demersul sau de sustinere a nevinovatiei lui Mailat, s-a alaturat si o organizatie pentru apararea drepturilor omului, Everyone. Aceasta sustine ca de la savarsirea omorului Giovanei Reggiani din octombrie 2007 a urmarit cu atentie desfasurarea anchetei si apoi procesul si considera ca totul a fost influentat de presa italiana si de politicieni, care au dorit cu orice pret gasirea unui tap ispasitor strain. [Mailat si-a primit sentinta]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.