Un consilier din Louisiana a declarat ca persoane care au cazier se numara printre cei care curata petrolul scurs in Golful Mexic dupa scufundarea platformei Deepwater Horizon, ceea ce ingrijoreaza comunitatile locale, relateaza CNN.

"Ultima data cand am numarat, erau peste 180 de muncitori carora li se ceruse sa plece pentru ca aveau caziere (...), ceea ce ingrijora comunitatile locale", a explicat consilierul Chris Roberts, potrivit NewsIn.

"Sunt multe persoane in varsta care locuiesc pe Grand Isle"
, a spus el. "Au existat cateva perturbari ale linistii publice, cateva activitati necontrolate si sunt multumit ca fortele de ordine ale statului si locale au intervenit si au obligat contractorul sa dea dovada de responsabilitate in legatura cu cei pe care ii aduc sa munceasca", a adaugat oficialul.

El a pus sub semnul intrebarii si pregatirea acestor muncitori, subliinind ca mai multe costume de protectie pentru lucrul cu materiale periculoase au fost lasate incorect.

Aratand un costum lasat in tomberonul unui restaurant, Roberts a spus: "Daca acesti muncitori (...) ar fi fost pregatiti bine si corect pentru a se ocupa de materiale periculoase, ar fi stiut cum sa lase aceste costume... Am auzit astazi de la locuitori din zona ca le gasesc in curti, canalizari si santuri. Acest lucru nu este acceptabil".

BP a refuzat sa comenteze afirmatiile oficialului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.