Un magistrat din Ruse a ajuns protagonistul unui scandal in Bulgaria, dupa ce a afirmat, intr-o inregistrare facuta intr-un club de noapte, ca este "cel mai coruptibil judecator" din tara, relateaza Sofia News Agency.

Comisia de etica a Tribunalului regional din Ruse a declansat o ancheta impotriva judecatorului Petar Balkov, care apare beat intr-o inregistrare video data publicitatii vineri pe internet. Inregistrarea, cu durata de doua minute, a fost realizata la 16 aprilie in toaleta clubului Moulin Rouge din orasul Ruse, unde a fost sarbatorita Ziua Avocatului. Balkov a fost surprins in timp ce statea de vorba cu un bodyguard al clubului, relateaza NewsIn.

"Si cine sunt eu ? Citeste presa! Sunt cel mai coruptibil judecator din Bulgaria", spune magistratul in inregistrare, realizata cel mai probabil fara cunostinta sa.

Balkov a confirmat ca apare in inregistrare, dar a adaugat ca aceasta vizeaza sa-i afecteze imaginea. Inregistrarea a fost difuzata pe site-ul vbox7.com in aprilie, fiind insotita de urmatorul comentariu: "Judecatorul tribunalului din Ruse Petar Balkov beat, ruinand autoritatea sistemului judiciar! Cum va comenta ministrul de interne Tvetan Tvetanov sau de ce nu ii va cere ambasadorului american un comentariu?".

Presedintele Comisiei de etica a tribunalului din Ruse, Darinka Aleksieva, a declarat ca nu a primit niciodata informatii privind faptul ca judecator ar fi corupt, mentionand ca acesta are o cariera indelungata la tribunalul din oras si ca, uneori, a dat dovada de un ciudat simt al umorului.

"Singura fraza suspecta este aceea in care el spune ca este cel mai coruptibil judecator. Din discutia pe care am avut-o cu el, am inteles ca a facut o gluma, una proasta, desigur. Are obiceiul de a fi autoironic", a afirmat Aleksieva BNT. Ea considera ca inregistrarea video nu afecteaza prestigiul sistemulu judiciar, ci doar imaginea judecatorului Balkov.

Decizia Comisiei de etica din Ruse in acest caz este asteptata intr-o saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.