Departamentul de Stat american i-a transmis reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii un mesaj de felicitare cu ocazia zilei sale de nastere cu o saptamana mai devreme

Sefa diplomatiei americane, Hillary Clinton, a adus un omagiu "vietii si mostenirii reginei" in pofida faptului ca Elisabeta a II-a isi va sarbatori ziua oficiala de nastere weekendul viitor, relateaza NewsIn.

Mesajul, transmis vineri in numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, saluta si "relatia speciala" dintre guvernele britanic si american.

"Cu aceasta ocazie fericita, aducem un omagiu vietii si mostenirii reginei si onoram relatia speciala dintre popoarele noastre",
a afirmat Clinton.

"Tanara printesa Elisabeta a ajutat la unificarea poporului sau in cele mai negre clipe ale razboiului si a ramas un far de integritate si hotarare de atunci. Statele Unite au fost recunoscatoare intotdeauna pentru prietenia si exemplul oferit de ea", a adaugat secretarul de stat.

"Inca o data ii urez reginei Elisabeta a II-a la multi ani si pace si prosperitate poporului Marii Britanii in urmatorul an", a scris sefa diplomatiei americane, precizand ca "relatia speciala ofera in continuare o baza solida pentru Statele Unite si Marea Britanie", care depun eforturi impreuna "pentru a face fata provocarilor din secolul al XXI-lea".

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, Philip Crowley, a incercat sa minimalizeze gafa. "Suntem cu o saptamana inainte. Ca intotdeaunea, este mai bine sa transmiti urarile cu o saptamana mai devreme decat cu o saptamana mai tarziu", a spus el.

"In mod clar a fost o simpla greseala si nu s-a ofensat nimeni", a dat asigurari o purtatoare de cuvant a Casei Regale. Ea a refuzat sa precizeze daca Departamentul de Stat si-a cerut scuze.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

Desi regina s-a nascut in 21 aprilie, aniversarea sa oficiala este sarbatorita intr-o sambata a lunii iunie. Traditia de a sarbatori doua zile de nastere a inceput in timpul regelului Edward al VII-lea, care s-a nascut in noiembrie, dar a vrut ca parada pentru aniversarea sa sa aiba loc in iunie, pentru a se putea bucura de vremea buna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.