Patru persoane au murit in inundatii in estul Cehiei, in timp ce numeroase persoane au fost evacuate si multe drumuri au fost blocate in Ungaria si Slovacia.
Zona inundata acoperita estul Germaniei, Ungaria, Serbia, Bosnia-Hertegovina si alte state din centrul si estul Europei. In mai, Polonia a fost tara care a suferit cel mai mult de pe urma inundatiilor. 15 persoane au murit, scrie NewsIn.

In Ungaria, circa 2.000 de persoane au fost evacuate din orase din nord, din cauza inundatiilor. In nord-est, circa 60 de drumuri au fost inchise, iar autoritatile au decretat o alerta de nivel 3, cea mai mare.

In sud, langa granita cu Serbia, circa 20 de hectare de padure au fost distruse din cauza inundatiilor. Sute de persoane au fost evacuate in estul Slovaciei, unde transportul a fost perturbat marti noapte. Circa 500 de persoane dintr-o tabara de romi au fost evacuate marti noapte. Expertii au decretat cel mai ridicat nivel de alerta de inundatii in mai multe regiuni din estul si sudul Slovaciei.


Citeste si: [Inundatii dezastruoase in Ungaria si Slovacia]

[Inundatii devastatoare in Europa Centrala si de Est]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.