Mii de persoane au fost evacuate in Ungaria si Slovacia, in urma unui nou val de inundatii provocate de ploile abundente din ultimele zile.

Desi in Ungaria precipitatiile abundente au incetat in cursul noptii, o mare parte din zona de nord-est ramane in alerta, iar, potrivit asteptarilor, mai multe rauri vor depasi cotele de alerta, a declarat coordonatorul regional al serviciului de combatere a inundatiilor, Csaba Csont, citat de MTI.

Miercuri dimineata, 17 sate din districtul Borsod (nord-estul tarii) au fost izolate, in urma inundarii drumurilor, iar punctul de trecere a granitei Satoraljaujhely, dintre Ungaria si Slovacia, este inchis traficului, relateaza NewsIn.

Circa 2.000 de persoane au fost evacuate marti din locuintele lor din Paszto, la 70 de kilometri nord-est de capitala Budapesta, pentru ca un rezervor era in pericol sa cedeze.

In Slovacia, sute de persoane au fost evacuate miercuri, potrivit autoritatilor. Circa 500 de locuitori ai satului de romi Svinia si 150 din satul Jarovnice au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele. In 1998, inundatiile din satul Jarovnice s-au soldat cu 58 de morti.

Potrivit serviciilor meteorologice, nivelul de alerta de inundatii a fost atins in mai multe regiuni din estul si sudul Slovaciei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.