Administratia de la Washington e dispusa sa lucreze impreuna cu cea de la Bucuresti pentru ca cetatenii sa urmeze regulile de obtinere a vizelor, insa standardele si conditiile impuse de Congres si stipulate in legislatia SUA trebuie respectate, a declarat miercuri, secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton.

"Am discutat cu secretarul de stat (n.r. al SUA) dorinta noastra de a lucra impreuna pentru a gasi solutii de includere a Romaniei in Programul Visa waiver. Cum suntem un membru deplin al UE si NATO, credem ca cetatenii nostri merita sa calatoreasca fara viza in SUA", a spus la finalul intalnirii cu omologul sau american, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, potrivit declaratiilor de presa postate pe site-ul Departamentului de Stat.

La randul sau, Hillary Clinton, a declarat ca administratia de la Washington e dispusa sa lucreze impreuna cu cea de la Bucuresti pentru ca cetatenii sa urmeze regulile de obtinere a vizelor, insa standardele si conditiile impuse de Congres si stipulate in legislatia SUA trebuie respectate, scrie Euractiv.ro.

Totodata, intrebata cat de aproape este Romania de a fi inclusa in programul Visa Waiver, secretarul de stat al SUA nu a dat o data exacta, insa a explicat ca regulile pentru acest program sunt inscrise in legislatie, iar administratia americana lucreaza indeaproape cu Guvernul roman pentru urgentarea acestui proces.

"Vrem ca romanii sa stie care sunt regulile, sa le indeplineasca si putem accelera si creste procentajul de vize acordate pentru a indeplini cerintele Congresului", a conchis doamna Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.