Peste 250 de teroristi si complici au fost arestati in Rusia de la inceputul anului 2010, iar 23 de atacuri teroriste au fost impiedicate, a anuntat Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului federal de securitate (FSB).

"De la inceputul anului, peste 250 de teroristi si complici ai lor au fost arestati in Rusia, iar 23 de atacuri teroriste au fost dejucate. Aceste rezultate au fost obtinute, printre altele, datorita informatiilor primite de la partenerii nostri externi, precum si datorita actiunilor comune", a subliniat el, potrivit RIA Novosti, citata de NewsIn.

Rusia gazduieste in perioada 3-5 iunie un forum international consacrat metodelor de a contracara propaganda terorista in randul populatiei. Reuniunea, prezidata de seful statului rus Dmitri Medvedev, reuneste inalti oficiali din serviciile de securitate din 63 de tari si reprezentanti ai organismelor ONU de lupta impotriva terorismului.

"Extinderea ideologica a terorismului, radicalizarea opiniei publice si tentativele continue de implicare a populatiei in activitati extremiste si teroriste reprezinta cea mai mare amenintare in prezent", a afirmat Serviciul federal de securitate (FSB), intr-un comunicat dat publicitatii inainte de reuniune.

"Rezultatele analizei situatiei actuale a terorismului permit pronosticarea unei cresteri a amenintarii teroriste pentru majoritatea tarilor, indiferent de nivelul lor de dezvoltare economica, de potentialul lor militar si de regimul politic", a declarat Bortnikov. "Regiuni intregi sunt vizate uneori de teroristi", a adaugat el.

"Folosirea unor tehnologii avansate, in special a internetului, reprezinta o provocare care necesita un raspuns imediat si adecvat", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de serviciul federal de securitate inainte de reuniune.

FSB a facut apel pentru o sporire a cooperarii intre organismele de securitate nationale si internationale, intr-un format multilateral, pentru a creste eficienta luptei impotriva terorismului global.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.