Cateva zeci de femei din Italia i-au trimis o scrisoare deschisa Papei prin care ii cer sa renunte la celibat pentru preotii catolici.
Preotul, ca orice om, are nevoie sa traiasca cu ceilalti, sa experimenteze lucruri, trairi, sentimente. Sa iubeasca si sa fie iubit. Sa se apropie de ceilalti”, scriu femeile care sustin ca fiecare dintre ele au avut relatii cu preoti catolici.

Italiencele numesc celibatul pentru preoti drept o lege facuta de oameni, fara valoare reala spirituala. “Ne intrebam daca oare, ca lege facuta de oameni, aceasta lege a celibatului nu ar trebui redactata si schimbata, sau, dupa cum speram, distrusa cu totul”, scriu femeile in petitia online transmisa Papei, conform CNN.

Dintre zecile de femei care au semnat petitia, doar doua si-au dat numele real, insa toate au confirmat ca au intretinut relatii cu preoti catolici, iar aceste experiente au fost foarte dureroase din cauza restrictiilor impuse de biserica.

Nu este normal sa-ti fie rusine ca iubesti”, spune una din cele care au semnat petitia.

Cu toate astea, purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, nu a dat niciun comentariu legat de cererea italiencelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.