Guvernul bulgar de centru-dreapta a crescut accizele la tigari pentru a ajuta Romania si Grecia, care erau centre majore ale contrabandei cu tigari, a declarat o parlamentara socialista.

"Citez cuvintele directorului Agentiei Vamale, Vanio Tanov. El a spus in timpul unei audieri in Parlament ca, din tara de tranzit pentru contrabanda cu tigari, Bulgaria a devenit un jucator major pe piata contrabandei", a spus parlamentara Kornelia Ninova, citata de Sofia News Agency.

"Daca vicepremierul si ministrul de finante Simeon Djankov au crescut accizele la tigari pentru a ajuta economia altor tari, aceasta este tradare fata de bugetul nostru si poporul nostru. Nu exista o combatere eficienta a contrabandei in Bulgaria. Operatiunile pe scara mica vizand magazine locale nu cresc veniturile, doar genereaza cheltuieli. Adevarata lupta impotriva contrabandei trebuie sa aiba loc la granita", considera Ninova.

Ea a precizat ca Tanov vrea sa infiinteze o politie si servicii secrete vamale, pentru ca institutia sa ancheteze singura contrabanda.

Agentia Vamala este subordonata Ministerului de Finante, condus de Simeon Djankov. Saptamana trecuta au existat informatii neconfirmate potrivit carora ministrul de interne Tvetan Tevtanov a vrut sa il demita pe Tanov. Zvonurile unui conflict intre ei au fost respinse atat de Tvetanov, cat si de Tanov. Insa Tvetanov a criticat activitatea Agentiei Vamale, care nu este suficient de eficienta, in timp ce Tanov a replicat ca institutia sa are capacitate si responsabilitati limitate, relateaza NewsIn.

De altfel, Ninova i-a acuzat oe cei doi vicepremieri ai tarii, Djankov si Tvetanov, ca se afla in conflict, pentru a obtine influenta economica in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.