O judecatoare la Curtea de Apel norvegiana, Hanne Sophie Greve, directoare a Consiliului european insarcinata cu lupta impotriva traficului de persoane, cere interzicerea cersetorilor straini, de pe strazile din Norvegia, pentru a elimina traficul de persoane organizat in special din Romania.

Ea considera ca cersetorii sunt victime ale traficului de persoane, relateaza portalul Norvegie-fr.com, citat de NewsIn.

"Stim ca exista o legatura intre traficul de persoane, 'cersetoria organizata' si jafuri. Persoanele responsabile provin din Romania si tarile invecinate"
, a declarat judecatoarea.

Din punctul sau de vedere, acest trafic de persoane reprezinta o versiune moderna, dar nu mai putin cruda, a traficului cu sclavi.

Greve considera ca autoritatile norvegiene contribuie la acest trafic pentru ca nu verifica daca cersetorii din Norvegia sunt victime ale exploatarii sau sunt obligati sa crseasca.

O lege norvegiana mai veche interzicea cersetoria, dar a fost revocata in 2006. Guvernele locale au de atunci mijloace limitate de a contracara epidemia de cersetorie care afecteaza orasele.

De asemenea, Greve cere populatie norvegiene sa nu le dea bani cersetorilor, pentru a evita ca piata norvegiana sa devina mai atragatoare pentru cersetorii straini. Din punctul sau de vedere, Norvegia va atrage in urmatoarele luni si mai multi cersetori, din cauza crizei financiare care afecteaza Europa.

Citeste si: Presa britanica: Copiii-sclavi din Romania vor invada Londra la cersit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.