Jurnalistii americani de la ABC au pus la cale un experiment care portretizeaza violenta domestica si reactiile oamenilor atunci cand astfel de evenimente se intampla in spatiul public. Ce au descoperit ei: "Femeile imbracate sexy si-o merita!"

Cel putin asa au aratat reactiile oamenilor filmati cu o camera ascunsa si martori ai unei inscenari in care actori profesionisti jucau scena unei agresiuni, scrie Garbo.ro.

Este vorba despre show-ul de televiziune “What Would You Do?” (Tu ce ai face?), bazat pe fapte reale, care incearca sa aduca in atentia publica serioase probleme de etica. Experimente sociologice sunt televizate pentru a arata cum se comporta oameni obisnuiti in diverse situatii. Ce fac clientii unui restaurant atunci cand sunt pusi in fata unei scene foarte dure: un barbat isi agreseaza verbal si fizic prietena, iar femeia poarta urmele mai vechi ale agresiunilor?

Publicatia online pentru femei Jezbel comenteaza experimentul realizat de catre ABC. Jurnalistii au folosit mai multe variabile pentru a arata comportamentul oamenilor atunci cand o femeie alba este agresata sau atunci cand o negresa este agresata de prietenul ei. Situatia nu s-a schimbat deloc, iar oameni care isi luau cina intr-un local au avut reactii de-a dreptul emotionante, sarind in ajutorul femeilor agresate, fara sa tina seama de culoarea pielii lor.

Mai multe detalii despre reactiile oamenilor cand vad o femeie batuta si sexy cititi pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.