Comitetul International al Crucii Rosii isi apara practica de a organiza cursuri de formare medicala pentru talibanii din Afganistan, spunand ca mandatul sau este sa nu faca diferenta intre parti intr-un conflict.

Intr-un raport prezentat marti, Crucea Rosie a spus ca in aprilie personalul ei "a fost in contact cu peste 100 de membri ai personalului afgan de securitate si peste 70 de membri ai opozitiei armate". Acest lucru a dus la critici, chiar si din partea oficialilor afgani, dar un purtator de cuvant al Comitetului a spus ca acesta este obligat sa fie neutru si sa acorde asistenta tuturor partilor intr-un conflict, transmite NewsIn citand CNN.

Comitetul International al Crucii Rosii spune ca ofera cursuri de trei zile, ce includ lectii despre legea internationala in domeniul umanitar, manevrarea bandajelor si alte tehnici medicale de baza.

Unii critici au facut diferenta intre a se furniza asistenta medicala ranitilor si a-i invata pe rebeli sa faca acest lucru, dar Comitetul a spus ca a avut cursuri similare in Darfur, Sudan si pentru membrii Hamas in Gaza.

Purtatorul de cuvant a precizat ca talibanii nu sunt pregatiti in tehnici de interventie chirurgicala, ci in stabilizarea ranitilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.