Marea Britanie are mai putin de 225 de arme nucleare, 160 fiind in prezent operationale, a anuntat ministrul de externe William Hague.

"Suntem de parere ca a venit momentul sa fim mai deschisi in legatura cu armele pe care le avem. Vom asista astfel la cladirea unui climat de incredere intre statele care au arme nucleare si cele care nu au si se va contribui la eforturile pentru reducerea armelor nucleare la nivel mondial", a subliniat el, potrivit CNN.

Anuntul Marii Britanii vine dupa cele facute recent de Franta si Statele Unite. Londra a spus anterior ca are 160 de focoase nucleare operationale, care din 1998 sunt amplasate la bordul a patru submarine, informeaza NewsIn. [Cele cinci "impotriva dominatiei nucleare" a SUA]

In mai, SUA au anuntat ca au 5.113 arme nucleare, iar in aprilie Washingtonul a anuntat ca nu va folosi focoasele existente pentru a ataca state non-nucleare care respecta acordurile de neproliferare. [Atitudinea "pacifista" a SUA]

Franta a raportat un arsenal nuclear de circa 300 de arme in 2008.

Alte trei state au arme nucleare - China, India, Pakistan. Israelul este suspectat ca are bomba nucleara, dar nu a recunoscut niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.