Ministrul polonez de interne Jerzy Miller a acuzat luni castorii ca au contribuit la inundatiile care afecteaza Polonia si care s-au soldat cu moartea a 15 persoane.

"Cei mai mari inamici ai digurilor sunt niste animale numite castori. Castorii traiesc peste tot de-a lungul digurilor de pe Vistula si contribuie in mare parte la deteriorarea lor", a declarat Miller intr-o conferinta de presa, relateaza NewsIn, citand Le Figaro.

Potrivit autoritatilor, circa 50.000 de castori traiesc in Polonia unde sunt aparati partial de lege. In urma inundatiilor, autoritatile locale au crescut cotele de vanare a castorilor.

"Castorii fac tunele in diguri, le slabesc in interior. Dar nu sunt singurii, mai sunt si soarecii de camp", a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor, Pawel Fratczak.

Raul Vistula a iesit din matca in capitala poloneza, nivelul sau atingand 7,5 metri, ceea ce depaseste cu mai mult de un metru cota de alerta.

Inundatiile provocate in mai multe regiuni din Polonia de ploile abundente s-au soldat deja cu 15 victime. Mii de persoane au fost evacuate.

Locuitorii din Varsovia se tem ca aceasta crestere a nivelului raului va provoca ruperea digurilor speciale de pamant care apara orasul de inundatii. Autoritatile locale au inchis de urgenta circulatia pe cele mai mari artere din capitala in fata risculi de inunfatii. Mai multe strazi situate de-a lungul Vistulei au fost inchise deja.

[14 morti in inundatiile din Polonia]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.