Autoritatile jamaicane au decretat stare de urgenta in capitala Kingston, dupa ce sustinatorii unui cap mafiot cautat de SUA au atacat comisariate de politie si au izolat o portiune a orasului.

Doua comisariate au fost evacuate dupa ce au fost atacate cu cocteiluri Molotov, relateaza NewsIn, citand CNN.

Membrii bandelor au izolat o zona mare din capitala - vestul orasului - folosind masini, saci cu nisip si sarma ghimpata.

SUA incearca sa obtina extradarea mafiotului Christopher "Dudus" Coke. Anul trecut, acesta a fost pus sub acuzare pentru conspiratie in vederea distribuirii de marijuana si cocaina si conspiratie pentru trafic cu arme.

Vineri, premierul jamaican Bruce Golding a spus ca cetatenii "ar trebui sa lase instantele sa se ocupe de chestiunile de extradare". Duminica seara, Golding a anuntat o reuniune a urgenta a Cabinetului ca raspuns la valul de violente.

Starea de urgenta s-a extins si in St Andrew, zona de langa Kingston. Departamentul de Stat american a informat ca monitorizeaza situatia.

Coke a fost pus sub acuzare in august de procuratura din New York pentru conducerea unui grup international de crima organizata, cunoscut drept "Shower Posse".

Departamentul de Stat american a emis un avertisment de calatorie pentru Jamaica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.