Rebelii talibani din Afganistan primesc pana la 1.900 de euro pentru fiecare soldat NATO pe care il ucid.

Banii provin din taxe de protectie, taxe impuse producatorilor de opiu, donatori din Golf si de la conducerea talibanilor din Pakistan.

Pana in prezent, 213 soldati NATO au fost ucisi in Afganistan, ceea ce ridica recompensa potentiala pentru insurgenti la peste 400.000 de euro.
Potrivit comandantilor talibani, recompensa s-a dublat de la inceputul anului trecut, scrie NewsIn.

Insurgentii se bazeaza pe informatii platite, presa si populatia locala pentru a confirma moartea soldatilor. "Nu ii putem minti pe comandanti: pot sa verifice sa vada daca a fost o lupta in zona respectiva", spune un comandant din provincia Khost, care controleaza circa 60 de combatanti.
"Primim bani si pentru echipamentul capturat. O arma ne aduce 1.000 de dolari", a adaugat el.

"Sunt multi bani pentru noi. Nu ne pasa daca omoram straini: sangele lor ne permite noua sa ne hranim familiile si cu cat ucidem mai multi, cu atat mai mult ii slabim", a explicat un comandant din provincia Ghazni.

Aceasta crestere a recompenselor pentru luptatorii talibani intervine in conditiile in care Guvernul de la Kabul incearca sa atraga insurgenti de partea sa, oferindu-le locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.