Autoritatile britanice se tem pentru viata noului premier, David Cameron, pentru ca refuza sa circule cu coloana oficiala si vrea sa isi pastreze telefonul personal Blackberry.

Analizele de securitate sugereaza ca, in cazul in care Cameron este mai vulnerabil la atac, atunci si ministrii si ofiterii de politie care stau alaturi de el, precum si populatia din jurul sau, se confrunta cu un risc mai mare, relateaza NewsIn.

De asemenea, exista temeri ca actiunile sale submineaza mesajul Guvernului privind securitatea nationala. In prezent, nivelul de alerta in Marea Britanie, emis de MI5, este "sever" ceea ce inseamna ca un atac este foarte probabil.

"Nu poate sa le aiba pe toate. Se plimba ca la o petrecere in gradina, dar populatia indura controale de securitate pe aeroporturi, iar Parlamentul este pazit cu stalpi, baricade si politisti inarmati", a declarat un fost comandant al fortelor de securitate.

Insistenta lui Cameron de a-si pastra telefonul personal aminteste de disputa pe care a avut-o Barack Obama cu agentiile americane de securitate dupa investirea in functie, anul trecut. Liderul de la Casa Alba a acceptat in cele din urma un alt telefon, iar premierul britanic este sfatuit sa faca acelasi lucru, pentru minimaliza riscul sprionajului si furtului de date.

De asemenea, familia Cameron nu s-a mutat inca la Downing Street, dupa cum si ministrul de finante si sotia sa se opun mutarii la Notting Hill, resedinta oficiala. Surse din serviciile de contraterorism au spus ca, daca cei doi oficiali nu se muta, milioane de lire sterline vor trebui cheluiti pentru a instala alarme, camere de luat vederi si alte dispozitive de securitate in locuintele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.