Doi marinarii romani de pe nava St James Park, capturata de piratii somalezi la sfarsitul lunii decembrie in Golful Aden, vor sosi in tara saptamana aceasta, a declarat managerul Zodiac Maritime Agencies din Constanta, Sorin Mihalcea.

Acesta a declarat ca cei doi marinari au ajuns in Oman, primul port de escala, unde s-au intalnit cu reprezentanti ai companiei. Romanii sunt in siguranta si in stare buna, potrivit acestora, relateaza NewsIn.

„Toate repatrierile sunt facute pe socoteala companiei"
, a precizat Sorin Mihalcea, adaugand faptul ca marinarii si-au primit in conturi salariile cuvenite in perioada in care au fost arestati.

Cei doi marinari romani se aflau la bordul navei britanice St. James Park, care a fost capturata de piratii somalezi la sfarsitul lunii decembrie in Golful Aden, fiind eliberata saptamana trecuta. St James Park ar fi transportat produse chimice si avea la bord 26 de membri ai echipajului: bulgari, filipinezi, georgieni, indieni, polonezi, romani, rusi, turci si ucraineni.

  • Patru romani retinuti de pirati in Golful Aden

Reprezentantul Federatiei Internationale a Transportatorilor in Romania, Adrian Mihalcioiu, a precizat ca in acest moment patru marinari romani mai sunt retinuti de pirati in zona Golfului Aden. Doi dintre ei sunt imbarcati pe nava Asian Glory, unul pe cargoul RIM, iar un altul pe cargoul Eleni P.

O alta nava sub pavilion britanic, Asian Glory, la bordul caruia se afla doi romani, a fost capturata in 1 ianuarie, la circa 600 de mile est de coasta somaleza. La bordul navei care transporta masini din Singapore la Jeddah, in Arabia Saudita, s-ar fi aflat pana la 4.000 de automobile. La inceputul lunii februarie, piratii au cerut o suma record pentru rascumpararea Asian Glory, mai exact 15 milioane de dolari, si alte trei milioane pentru St James Park.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.