Un episcop italian a depus marturie in procesul unui preot acuzat de molestarea unor copii, o premiera intr-un astfel de dosar in Peninsula.

Episcopul Gino Reali a marturisit ca era la curent cu zvonurile in legatura cu abuzurile peotului Ruggero Conti cu doi ani inainte de arestarea acestuia, dar nu le-a considerat suficient de credibile pentru a cere indepartarea sa sau pentru a informa Vaticanul, relateaza NewsIn.

Mai mult, acesta si-a aparat decizia de a nu-l exclude sau suspenda pe Conti, limitandu-se prin a-i spune sa nu le mai permita celor doi copii sa doarma la el acasa. "Am incercat sa ma limitez la fapte, pentru am crezut ca trebuie sa actionez in functie de fapte, nu de zvonuri. Atat de multe zvonuri ajung pe biroul unui episcop", a declarat Reali.

Conti este inculpat, printre altele, pentru comiterea de violentel sexuale. Victimele, dintre care cele mai mici, aveau 13 ani in momentul comiterii presupusului abuz. Acestea au declarat pentru autoritati ca preotul abuza de ei sexual cand ii invita la cina sau sa vada filme. Conti ar fi molestat mai multi copii pana in aprilie 2008, cu doua luni inainte de a fi arestat.

  • Preotul a negat acuzatiile, dar a admis ca i-a mangaiat parinteste.

Procesul preotului Ruggero Conti, care are loc in urmbra Vaticanului, intervine pe fondul scandalurilor privind abuzurile sexuale comise de cler in lume si scoate la lumina profunzimea acestei probleme in Italia, unde subiectul a fost pentru mult timp tabu.
Recent, capul Conferintei Episcopale italiene si-a cerut scuze public in numele Bisericii italiene tuturor victimelor si familiilor lor, pentru esecul "celor care ar fi trebuit sa intervina la timp".

Citeste pe acelasi subiect:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.